Új jelszó kérése
stúdió

STÚDIÓFELVÉTEL KÉSZÍTÉSE AMATŐR ZENEKAROKNAK, ÉNEKESEKNEK, ÉNEKKAROKNAK.

CD kiadás teljes jogi ügyintézéssel

céges reklám CD-k gyártása

korong és borítókészítés

 

Bejelentkezés, további info:

06 70 774 0707

VIDEO a stúdióról itt tekinthető meg!

Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Látogató számláló
0
1
0
6
8
7
9
Házhozszállítás

Termék részletek


Rode M3

Rode M3

Az M3-ban mágnesesen polarizált, azaz electret kapszula dolgozik, mely technológia olcsóbb, de nem jelenti azt, hogy feltétlenül sokkal rosszabb is lenne. Erős, sűrű szövésű fémháló védi a kapszulát, ami alatt védő szivacs is található és a mikrofonhoz még extra vastag szivacs sapkát is kapunk. A Rode mikrofonoknál jellemző arany pötty itt is megtalálható a mikrofontest tetején, de itt nem a vese karakterisztika irányát jelzi, a mikrofon úgynevezett „front adress", azaz szigorúan szemből érzékeny.

Az M3 esetében a mikrofontesten található kapcsoló háromállású. Az alsó pozícióban elemmel való táplálás esetén kikapcsoljuk az elemet, míg fantom feszültségnél némítjuk a mikrofont. (Az eredmény hangzás szempontjából ugyanaz - nem szól.) A középső állás a normál bekapcsolás, míg a legfelső pozíció egy felüláteresztő szűrőt aktivál, amely 80 Hz alatt vág, 12 dB/oktáv meredekséggel.

A mikrofon test alsó része lecsavarható, és itt találjuk a normál 9V-os elem helyét, jól látható polaritás jelöléssel, és egy leszorító műanyag karral. A specifikáció szerint 200 óránál is hosszabb elem élettartamra számíthatunk. Az elem rekesz fölött foglal helyet a másik háromállású kapcsoló, amivel a dinamika érzékenységet vághatjuk. Az alsó állás 0 dB, a középső -10 dB és a felső -20 dB állapotot jelent. A mikrofonhoz kapott tartozékok része egy masszív, vastag, rugalmas gumis-műanyag tartó.

Az M3 karakterisztikája vese, oldalról és hátulról tényleg eléggé érzéketlen. A saját zajszintje 21 dBA, ami ebben az árkategóriában, electret mikrofonnál jónak mondható, ugyanaz, mint az említett német márkáé. A jelszintje egy kicsit alacsony (6.3 mV/PA), de otthoni illetve projekt stúdióban, jellemzően közeli mikrofonozásnál ez nem jelenthet problémát. Meglepően nagy hangnyomást (142 dB) képes alacsony torzítással elviselni, így közeli énekre, és hangos hangszerekre is nyugodtan alkalmazható, a Pad-kapcsolókkal akár pergődobot néhány centiről is felvehetünk, vagy hangosíthatunk. Általában el lehet mondani, hogy minden paraméterben eléri, vagy felülmúlja az említett ismert modellt.

Az M3 tényleg sokoldalú, ének, akusztikus hangszer, gitárerősítő és dob felvétel vagy hangosítás esetén egyaránt hasznos lehet. Egy nyilvánvaló terület a dob overhead, a mikrofon akár közelről is képes hangos cintányérhangokat jól kezelni. Rock színpadon szólóénekre, azért nyilván lehet találni átütőbb hangú dinamikus mikrofont, és távoli mikrofonozásra se feltétlenül a legjobb megoldás, de ez utóbbi esetben az igazán komoly kismembrános mikrofonok nagyságrenddel drágábbak.

Természetesen a Rode mikrofonoknál megszokott 10 év garancia az M3-ra is érvényes!


Általános
Hangszerek dobok, ütős hangszerek, gitár, gitárerősítő, kórus
Működési elv elektret
Átvitel 40 - 20 000 Hz
Impedancia 200 Ohm
Érzékenység 6,3 mV/Pa
Saját zaj 21 dB
Max. SPL 142 dB
Karakterisztika vese
Csatlakozó, kábel XLR 3, kábel nélkül
Kapcsoló igen
Szivacs igen
Kengyel igen
Hordtáska/doboz Műanyag rack doboz
Egyéb funkciók, megj.
Egyéb 12 dB @ 80 Hz-es mélyvágó szűrő, kapcsolható 0, -10, -20 dB-es csillapítás
Garancia 10 év
Leírás, haszn. ut. igen, idegen nyelvű
Tömeg, méret, stb
Színek fekete
Méret (mikrofon) 225x33x33 mm
Tömeg (nettó) 390 gramm

 

  • Cikkszám
    10000002591
    Tömeg
    390 g/db
Webáruház készítés